Read more...

CMS HTMLText

Inland ECDIS is een systeem voor de elektronische weergave van binnenvaartkaarten en aanvullende informatie. Het wil bijdragen aan de veiligheid en de efficiëntie van de binnenvaart. Tegelijkertijd vermindert Inland ECDIS de werklast bij het navigeren ten opzichte van traditionele navigatie en informatiemethoden. Inland ECDIS biedt ook de basis voor andere River Information Services (RIS) aan boord van het schip.

Via de meeste viewers heeft de schipper de mogelijkheid om op zijn kaartdisplay bijkomende informatie te tonen zoals een radar overlay, AIS-informatie van schepen in zijn buurt en scheepvaartberichten (NtS).

VisuRIS

De iENC-kaarten die gepubliceerd worden door de Vlaamse waterwegbeheerders kunnen via deze webportaal gedownload worden. Om op de hoogte gehouden te blijven van updates, dien je je te registreren alvorens deze kaarten te kunnen downloaden. Op bepaalde kaartenweergaven binnen de portaal kunnen de iENC-kaarten zelfs ook als achtergrondkaart ingesteld worden.

 

Read more...

Read more...

CMS HTMLText

Meer informatie over ERI kan teruggevonden worden in het informatieblad inland ECDIS, opgesteld door de CCNR. Read more...