Binnenvaartservices is de overkoepelende term voor het aanduiden van dienstverlening aan de binnenvaart met betrekking tot walstroom, drinkwater en afvalinzameling. Via onderstaande linken (klik op onderstaande afbeeldingen) kan je informatie terugvinden van de locaties waar deze diensten aangeboden worden op de Vlaamse waterwegen.

 

Walstroom is het begrip waarmee wordt aangegeven dat een schip gebruik kan maken van een aansluiting op het elektriciteitsnet van de wal. Varende schepen gebruiken in principe hun eigen generatoren om elektriciteit op te wekken. In de haven is het laten draaien van de dieselmotoren echter onnodig milieubelastend.

Voor de walstroom in Wijnegem kan u gebruik maken van deze link: https://www.visuris.be/WalstroomWijnegem

 

 

Op bepaalde plaatsen op de waterwegen zijn drinkwaternamepunten voorzien waar de binnenvaartondernemers drinkwater kunnen afnemen voor huishoudelijk gebruik.

 

 

In de afvalparken van de waterweg- en havenbeheerders kan je terecht voor gratis afgifte van het olie- en vethoudend afval, het huishoudelijk afval en KGA. Via deze link kan je de locaties terugvinden waar dit afval afgegeven kan worden.

Specifieke informatie over afvalinzameling bij De Vlaamse Waterweg kan je hier terugvinden.

 

Lees meer...